Voor 4 personen:
4 mooie kipfilets
400 g witloofstamppot (zie recept onderaan)
Voor vulling
1 theelepel gehakte verse gember
2 versnipperde sjalotjes
1 versnipperde zoete Spaanse ui
2 geperste knoflookteentjes
1 eetlepel fijngehakte koriander
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 dl sterke koffie
2 eetlepels wit broodkruim
50 g boter
Voor saus
2 dl sterke Arabic koffie
3 dl gevogeltefonds
1 eetlepel bruine roux
100 g boter
peper en zout
Als garnituur
enkele takjes verse koriander, spekjes en gestoofde witloofblaadjes
Stoof, voor de vulling, de sjalot-, de ui, de look en de gember even aan in boter. Blus met de koffie en voeg er de groene kruiden en paneermeel bij. Breng op smaak met peper en zout. Beleg met deze vulling overlangs opengesneden en lichtjes platgeslagen kipfilets. Rol ze op en prik ze dicht met een stokje.
Breng, voor de saus, de koffie en de bouillon samen aan de kook en laat voor 3/4 inkoken. Bind deze saus eventueel met wat instant-roux en verfijn ze op de laatste moment met de rest van de boter. Bak de kipfilets 5 tal min aan elke zijde en laat ze na het bakken nog enkele minuten rusten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier