Filet van hoevekip met witloof en koffiesaus
09-06-2011, 16:22
Bijgewerkt op: 29-10-2024, 16:20
Voor 4 personen
- 4 mooie kipfilets
- 400 g witloofstamppot
Voor vulling
- 1 kl gehakte verse gember
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 1 gesnipperde zoete ui
- 2 geperste knoflookteentjes
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 dl sterke koffie
- 2 el wit broodkruim
- 50 g boter
Voor saus
- 2 dl sterke arabicakoffie
- 3 dl gevogeltefond
- 1 eetlepel bruine roux
- 100 g boter
- peper en zout
Als garnituur
- enkele takjes verse koriander
- spekjes
- gestoofde witloofblaadjes
Bereiding
- Stoof, voor de vulling, de sjalot-, de ui, de look en de gember even aan in boter. Blus met de koffie en voeg er de groene kruiden en paneermeel bij. Breng op smaak met peper en zout. Beleg met deze vulling overlangs opengesneden en lichtjes platgeslagen kipfilets. Rol ze op en prik ze dicht met een stokje.
- Breng, voor de saus, de koffie en de bouillon samen aan de kook en laat voor 3/4 inkoken. Bind deze saus eventueel met wat instantroux en verfijn ze op de laatste moment met de rest van de boter. Bak de kipfilets een vijftal minuten aan elke zijde en laat ze na het bakken nog enkele minuten rusten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier