Farfalle met ansjovis-kruidenpuree en geroosterde pijnboompitten

08/06/11 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 15 goed uitgelekte ansjovisfilets op olie
  • olijfolie
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 1 tot 2 dl room

1 handvol verse kruiden:

  • basilicum
  • dille
  • munt
  • koriander
  • raketsla
  • versgemalen zwarte peper
  • 400 à 450 g verse farfalle
  • 5 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 fijngehakte Spaanse peper

Bereidingswijze

Hak de ansjovisfilets fijn en bak ze enkele seconden in wat olijfolie in een pan. Voeg knoflook en room toe en laat even meebakken. Hak alle verse kruiden fijn en doe bij de ansjovis. Laat even doorwarmen. Voeg eventueel nog wat room of melk toe als de saus te dik is. Kruid met versgemalen zwarte peper.

Kook de farfalle beetgaar in 3 minuten. Laat uitlekken, verdeel over vier borden en lepel er de ansjovis-kruidenpuree over. Werk af met geroosterde pijnboompitten, groene kruiden en wat fijngehakte Spaanse peper.

* Farfalle: snij de uitgerolde pasta met een gekarteld deegradertje in kleine vierkanten. Knijp twee kanten in het midden samen om strikjes te vormen.

Lees meer over:

Onze partners