Farfalle met ansjovis-kruidenpuree en geroosterde pijnboompitten

  • Moeilijkheid

Voor 4:

15 goed uitgelekte ansjovisfilets op olie

olijfolie

2 fijngehakte tenen knoflook

1 tot 2 dl room

1 handvol verse kruiden:

basilicum

dille

munt

koriander

raketsla

versgemalen zwarte peper

400 à 450 g verse farfalle

5 el geroosterde pijnboompitten

1 fijngehakte Spaanse peper

Hak de ansjovisfilets fijn en bak ze enkele seconden in wat olijfolie in een pan. Voeg knoflook en room toe en laat even meebakken. Hak alle verse kruiden fijn en doe bij de ansjovis. Laat even doorwarmen. Voeg eventueel nog wat room of melk toe als de saus te dik is. Kruid met versgemalen zwarte peper.

Kook de farfalle beetgaar in 3 minuten. Laat uitlekken, verdeel over vier borden en lepel er de ansjovis-kruidenpuree over. Werk af met geroosterde pijnboompitten, groene kruiden en wat fijngehakte Spaanse peper.

* Farfalle: snij de uitgerolde pasta met een gekarteld deegradertje in kleine vierkanten. Knijp twee kanten in het midden samen om strikjes te vormen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content