Escabeche Tequila Sunrise

08/06/11 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • 1 citroen
  • Â1/2 dl tequila
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 fijngehakt rood pepertje
  • 1 tl gekneusde korianderzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 4 tilapiafilets
  • olijfolie
  • 1 rode ui

Voor de afwerking:

  • 2 sinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 1 pakje koriander
  • 1 bakje alfalfascheuten

Bereidingswijze

Pers de sinaasappels, limoenen en citroen uit en zeef het sap in een pannetje. Laat het sap inkoken tot de helft. Laat even afkoelen en voeg dan de tequila, knoflook, rode peper, korianderzaadjes en olijfolie toe.

Bak de visfilets in enkele eetlepels olijfolie. Snij de rode ui in dunne plakjes en blancheer deze 1 minuut in kokend water. Leg de visfilets op een bedje van de rode uien in een ondiepe schaal. Giet de marinade over de vis en laat 2 uur marineren op kamertemperatuur.

Verwijder de schil van de sinaasappel met een scherp mes en snij de segmenten los. Maak de granaatappelpitten los van de witte vliesjes. Dien de visfilets op met de sinaasappelsegmenten, granaatappelpitten en korianderblaadjes. Werk af met een toefje alfalfa. Dit gerecht is lekker met gestoomde witte rijst.

Kooktijd: 30 minuten, plus 2 uur marineren

Lees meer over:

Onze partners