Eendenborst met cantharellen en champagnesaus

09/06/11 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 6 (eventueel halve) eendenborstfilets van elk 200 g
  • 3 tl olijfolie
  • 600 g cantharellen
  • 1 sjalot
  • 20 cl champagne
  • 15 cl court-bouillon
  • 50 g boter
  • enkele blaadjes kervel
  • peper uit de molen en zout

Bereidingswijze

Snij de sjalot in stukjes en laat 5 minuten stoven. Voeg 15 cl water en 15 cl court-bouillon toe en laat voor een derde inkoken. Filter en voeg 10 cl champagne toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg al kloppend 30 g boter en de rest van de champagne toe. Bestrooi met wat zout en hou warm op een zacht vuur. Borstel de paddenstoelen en stoof ze 10 minuten in olie. Hou warm op een zacht vuur.

Schroei de eendenborsten 2 minuten in hete olie aan beide kanten. Laat nog 8 minuten braden op laag vuur tot het vlees rosé is. Voeg peper en zout toe. Snij de eendenborsten dwars op de draad in schuine plakken en leg samen met de paddenstoelen en champagnesaus op voorverwarmde borden. Werk af met kervel.

Bereidingstijd: 40 minuten

Onze partners