Eendenborst met cantharellen en champagnesaus

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

6 (eventueel halve) eendenborstfilets van elk 200 g

3 tl olijfolie

600 g cantharellen

1 sjalot

20 cl champagne

15 cl court-bouillon

50 g boter

enkele blaadjes kervel

peper uit de molen en zout

Snij de sjalot in stukjes en laat 5 minuten stoven. Voeg 15 cl water en 15 cl court-bouillon toe en laat voor een derde inkoken. Filter en voeg 10 cl champagne toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg al kloppend 30 g boter en de rest van de champagne toe. Bestrooi met wat zout en hou warm op een zacht vuur. Borstel de paddenstoelen en stoof ze 10 minuten in olie. Hou warm op een zacht vuur.

Schroei de eendenborsten 2 minuten in hete olie aan beide kanten. Laat nog 8 minuten braden op laag vuur tot het vlees rosé is. Voeg peper en zout toe. Snij de eendenborsten dwars op de draad in schuine plakken en leg samen met de paddenstoelen en champagnesaus op voorverwarmde borden. Werk af met kervel.

Bereidingstijd: 40 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content