Donkere chocoladecake met passievrucht espuma & koffie panna cotta

08/06/11 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Chocoladecake:

  • 112 gr chocolade
  • 112 gr boter
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 56 gr suiker
  • 2 theelepels bloem
  • extra boter en bloem om de vormpjes in te boteren

Passievrucht:

  • 500 ml passievrucht coulis
  • 75 gr suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Panna cotta:

  • 2 cups room
  • 2 cups koffie
  • 3.5 blaadjes gelatine
  • 8 eetlepels suiker
  • 1 shot espresso
  • 0.5 blaadje gelatine

Bereidingswijze

Chocoladecake:

Smelt de boter en chocolade onder een warm water bad. Laat lichtjes afkoelen alvorens de eieren toe te voegen. Meng de eieren eerst met de suiker, roer ze door de chocolade, en roer er op het laatste moment de bloem door. Vul de vormpjes en plaats in de frigo.

Bak de vormpjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 6-7 minuten, tot wanneer de cakejes loskomen van de vormpjes.

Passievrucht:

Verdeel een vierde van de samenstelling, een klein laagje, over kleine glaasjes, en vul een siphon met de rest. Voeg twee N2O capsules toe en schud goed.

Laat afkoelen in de frigo en schud nogmaals meerdere keren voor gebruik.

Panna cotta:

Week de gelatine en voeg toe aan de warme koffie (60°) met de suiker. Roer goed en voeg de room toe. Laat afkoelen en verdeel over kleine glaasjes, laat opstijven in de frigo. Mix de warme espresso met de gelatine, laat afkoelen en leg een klein laagje op de opgesteven panna cotta.

Recept: Jan Verhelst - Lotus Root

Lees meer over:

Onze partners