Deegwaren met scampi's en aubergine

08/06/11 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 200 g scampi's
  • 200 g aubergine
  • 20 g zwarte, ontpitte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 kappertjes
  • 3 ansjovisfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tomatencoulis
  • 200 g deegwaren (rigatoni of penne)
  • enkele blaadjes basilicum
  • 40 g oude pecorino, vers geschaafd

Bereidingswijze

gezouten water al dente koken. Het water afgieten en de deegwaren warm houden. Het water van de aubergines afgieten en de blokjes drogen in keukenlinnen of in keukenpapier. De blokjes aubergine bakken met een teen geperste knoflook in een pan met olijfolie. De tomatencoulis, de fijngehakte ansjovisfilets, de kappertjes en de doormidden gesneden olijven toevoegen. Kruiden met peper en zout naar smaak en alles vijf minuten laten stoven. De scampi's uit hun jasje halen en de staarten met een teen geperste knoflook vijf minuten bakken in olijfolie. Kruiden met zout en peper. De deegwaren, aubergine en scampi's mengen. De bereiding versieren met een blaadje basilicum en aan tafel bestrooien met schaafsel van pecorinokaas.

Onze partners