Crostini met kippenlevers, ui en pijnboompitten

10/06/11 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:22

Geef je waardering

Crostini met kippenlevers, ui en pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g kippenlevers
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el fijngehakte salie
  • 25 g boter
  • 1/2 dl marsala
  • 25 g sultanarozijnen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 25 g geroosterde pijnboompitten
  • 8 sneden ciabattabrood
  • enkele blaadjes sla, om te serveren
  • peper en zout

Bereidingswijze

Versnij de kippenlevers grof. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kippenlevers goudbruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.

Smelt de boter en fruit de fijngehakte ui, knoflook en salie. Voeg de marsala, balsamicoazijn en rozijnen toe en laat inkoken. Doe er de kippenlevers en pijnboompitten bij, kruid naar smaak en haal van het vuur.

Rooster het ciabattabrood. Beleg de crostini met de kippenlevers en serveer met de slablaadjes.

Lees meer over:

Onze partners