Crêpes Suzette, nieuwe stijl

10/06/11 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 100 g bloem
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 2 dl melk
  • 1 dl water
  • 75 g boter, gesmolten

Voor de saus :

  • 2 sinaasappels
  • 1 roze grapefruit
  • 1 gele grapefuit
  • 1 citroen
  • 75 g boter
  • 50 g suiker
  • 2 el Grand Marnier
  • 1 el gekonfijte citroenschil
  • 1 el gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 potje mascarpone

Bereidingswijze

Zeef bloem en zout in een kom. Voeg ei, dooier, melk, water en 25 g boter toe. Roer tot een glad beslag en laat 30' rusten.

Saus : verwijder schil en witte vliezen van alle vruchten behalve de citroen. Snij nu de segmenten weg boven een kom om het sap op te vangen. Knijp het overblijvende vruchtvlees uit en zeef het sap in een pannetje. Voeg het sap van de citroen toe en zet op matig vuur. Laat er boter en suiker bij smelten. Zet het vuur wat hoger als de suiker is opgelost en laat met een derde inkoken. Pan van het vuur, en voeg de alcohol en gekonfijte schilletjes toe. Zet opzij.

Verhit boter in een kleine pan en bak dunne pannenkoeken. Doe daarna de saus in een grote braadpan en breng langzaam aan de kook. Leg een pannenkoek in de pan en bedek hem met saus. Vouw de pannenkoek in vieren en duw hem naar de rand van de pan. Herhaal met de volgende drie pannenkoeken. Doe dit tot alle pannenkoeken op zijn.

Giet de resterende saus over de pannenkoeken en verdeel over vier borden. Dien op met citrussegmenten en een lepel mascarpone.

Lees meer over:

Onze partners