Citroentaartjes met melisse

16/05/18 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:54

Citroentaartjes met melisse

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

300 g zanddeeg, 2 takjes melisse, 3 citroenen, 2 gelatineblaadjes (4 g), 120 g fijne suiker, 4 eieren, 120 g boter

Bereiding

  1. Rol het zanddeeg uit en bekleed er vier taartvormpjes mee. Prik het deeg in met een vork en zet 1 uur koel weg.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het deeg 15 à 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  3. Spoel de melisse en dep droog. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking en hak de rest fijn. Was de citroenen onder de warme kraan en rasp de schil fijn. Pers het sap uit. Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
  4. Giet 15 cl citroensap in een pannetje en voeg de fijngehakte melisse, 1 eetlepel geraspte citroenschil, de suiker en de eieren toe. Klop op laag vuur door elkaar met een garde tot de citroencrème begint te binden. Haal de pan van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat de citroencrème afkoelen tot ze lauw is en roer er de in blokjes gesneden boter door. Mix de citroencrème glad met een staafmixer, verdeel over de taartvormpjes en zet 4 uur koel weg.
  5. Ontvorm de citroentaartjes vlak voor het serveren en werk af met de opzijgehouden melisseblaadjes en julienne van citroenzeste.

Onze partners