Citroen- en yoghurtcake

09/06/11 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes tot acht :

  • 100 g boter
  • 175 g suiker
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • 3 eieren, gescheiden
  • 175 g witte bloem
  • 1,75 dl yoghurt
  • 75 g gekonfijte citroenschil

Glazuur :

  • 100 g gezeefde poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Roer de boter en suiker tot een lichte en luchtige massa. Klop hier eerst de geraspte citroenschil en vervolgens de eidooiers één voor één door. Voeg om en om de gezeefde bloem en yoghurt toe. Hak de gekonfijte citroenschil en roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel de sneeuw door het beslag. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in een voorverwarmde oven van 180. Verwijder de cake als deze gerezen en bruin is. Laat de cake een weinig afkoelen in de vorm. Stort het baksel op een rooster om helemaal af te koelen. Bereid het glazuur door poedersuiker en citroensap tot een papje te roeren. Strijk het glazuur over de cake.

Dit recept is afkomstig uit de regionale, Griekse keuken.

Onze partners