Ceviche van oesters met limoen en pastis

29/11/17 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Ceviche van oesters met limoen en pastis

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten
  • 1 kleine groene chilipeper
  • enkele sprietjes bieslook + extra voor de afwerking
  • 1 limoen
  • 12 oesters (nr. 2)
  • 2 el pastis
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten. Halveer de groene chilipeper, ontpit en hak fijn. Spoel de bieslook en dep droog, snipper fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  2. Maak de oesters open, snij ze los van de schelp en spoel onder de koude kraan. Laat de oesters uitlekken in een zeef.
  3. Roer de limoenschil en het limoensap, de pastis en de olijfolie door elkaar. Kruid met een flinke draai van de pepermolen. Voeg de sjalotten, de chilipeper en de bieslook toe en meng.
  4. Snij de oesters in stukjes en voeg toe aan de vinaigrette.Schep door elkaar, dek af met plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.
  5. Verdeel de oesterceviche vlak voor het serveren over de gespoelde en afgedroogde oesterschelpen. Werk af met enkele sprietjes bieslook en serveer meteen.

Onze partners