Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen en roze peper

07/06/16 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:16

Of je dit nu maakt als bijgerecht bij een stukje vlees op de grill of op zich: deze frisse salade komt altijd tot zijn recht.

Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen en roze peper

© Manon Van Aerschot

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

(Voor 4 personen)

  • 12 groene asperges
  • 120 g witte oesterzwammen (Caffungi)
  • enkele kleine gele oesterzwammen (Caffungi)
  • olijfolie
  • sojasaus
  • roze pepercitroentijm
  • viooltjes

Bereiding

  1. Maak dunne slierten van de groene asperges met behulp van een dunschiller. Schik de carpaccio van asperges op een bord en schik er de aspergekopjes tussen.
  2. Bedruppel de witte oesterzwammen met olijfolie en wat sojasaus. Bak ze op de grill.
  3. Leg de gegrilde oesterzwammen tussen de carpaccio van de groene asperges. Schik er de rauwe gele oesterzwammen tussen.
  4. Werk af met citroentijm, viooltjes, olijfolie en roze peper.

Onze partners