300 g cantharellen
25 g boter
2 eieren
4 eetlepels slagroom
30 cl melk
50 g geraspte gruyèrekaas
gehakte peterselie
peper en zout
Laat de boter in een steelpan smelten en voeg vervolgens de champignons toe. Laat 20 minuten garen tot het water verdampt.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng de 2 eieren, melk, 4 eetlepels slagroom en geraspte kaas in een kom. Voeg wat peper en zout toe. Doe de champignons in ovenvaste glazen, giet er vervolgens het mengsel in en leg er een paar champignons bovenop.
Zet de glazen in een kom met warm water. Het water moet tot een vierde van de hoogte van de glazen reiken. Bak gedurende 20 minuten au bain-marie in een traditionele oven. Haal alles uit de oven, strooi gehakte peterselie over elk glas en dien onmiddellijk op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier