Bruschette met caponata, sardines en chorizo

08/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 aubergine
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 stengels groene selderij
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 el kappers
  • 2 el gele rozijnen
  • 2 dl tomatenpassata
  • 1 dl balsamico- of sherryazijn
  • 2 el suiker
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 1 dikke teen knoflook
  • 8 sardinefilets
  • 12-16 plakjes chorizo
  • 2 el fijngehakt basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de aubergine in blokjes en bak in 2 eetlepels olijfolie. Haal uit de pan en hou opzij. Hak de ui en selderij fijn en fruit in 1 eetlepel olijfolie. Doe bij de aubergine.

Hak de olijven grof en voeg samen met de kappers en rozijnen toe aan de aubergine. Doe de passata in dezelfde pan waarin u de groenten gebakken hebt. Breng aan de kook en voeg de azijn en suiker toe. Roer tot de suiker smelt en laat kort inkoken. Roer door de groenten en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

Rooster het brood en wrijf aan één kant in met de gehalveerde teen knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de sardinefilets op het vel gaar. Bak de chorizo krokant in de resterende olijfolie.

Roer het basilicum vlak voor het serveren door de caponata en verdeel deze over de bruschette. Leg er de sardinefilets op en werk af met chorizo.

Onze partners