Boutje van speenvarken gelakt met honing

09/06/11 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 bout van speenvarken (2 kg) of ander gebraad
  • 200 g honing
  • 2 dl sojasaus (ketjap)
  • 1 dl cognac
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kardemom
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 1 tipje cayennepeper
  • 10 tal kruidnagels
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak met een scherp mes dunne inkepingen in het vlees en prik er hier en daar een kruidnagel in.

Meng de honing, de sojasaus, de cognac, de mosterd, de kardemom, de gember, de cayennepeper, peper en zout.

Steek het vlees in een plastiekzak en giet er de saus bij. Sluit de zak en laat die minstens 24 uren marineren.

Neem het vlees uit de marinade en rooster het gedurende 3 uren op een temperatuur van 160° in de barbecue (Shuck Wagon).

Lepel er af en toe, tijdens het roosteren, wat saus over zodat een diep glanzend korstje ontstaat.

Lees meer over:

Onze partners