Bladerdeeggebakjes met maanzaad en forelmousse

09/06/11 om 18:37 - Bijgewerkt om 18:37

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 klein vel bladerdeeg
  • 1 eierdooier losgeklopt met melk
  • maanzaad
  • 1/2 gerookte forelfilet
  • 1 dl slagroom
  • peper en zout
  • vers geperst citroensap

Bereidingswijze

Snij een vel bladerdeeg in vierkanten van 3 bij 3 cm, prik in met een vork, bestrijk met eierdooier en bestrooi met maanzaad. Bak in 15 minuten gaar op 180°C. Snij ondertussen de forelfilet grof en mix fijn. Meng onder opgeklopte slagroom, kruid met peper, zout en citroensap. Snij de gebakjes middendoor, spuit er de forelmousse op en dek weer af. Zet koel weg.

Lees meer over:

Onze partners