Bladerdeeggebakjes met Belgische kaas, Luikse stroop en gekaramelliseerde walnoten

08/06/11 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Geef je waardering

Ingrediënten

  • lege bladerdeeggebakjes
  • 1 potje Belgische verse kaas
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Luikse stroop
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 4 walnoten

Bereidingswijze

Bestel lege bladerdeeggebakjes bij uw bakker of koop de diepgevroren variant in uw lokale supermarkt.

Kruid de verse kaas met peper en zout. Snijd de bodem uit de bladerdeeggebakjes en vul ze met de gekruide verse kaas.

Voor de saus: meng een eetlepel balsamico met een grote eetlepel Luikse stroop. De balsamico geeft de stroop een frisse toets en maakt ze wat vloeibaarder. Overgiet de bladerdeeggebakjes met het stroopmengsel.

Hak de walnoten in kleine stukjes en laat ze bruinen in een braadpan met antikleeflaag. Bestrooi met een beetje suiker en voeg wat water toe. De suiker zal smelten en karamelliseren, waardoor de walnoten een mooie, bruine kleur zullen krijgen en een beetje zoet zullen smaken. Neem de gekaramelliseerde walnoten uit de pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de bladerdeeggebakjes vervolgens met de knapperige noten.

Tip: Gebruik voor de vulling van het bladerdeeggebakje traditionele hoevekaas, zoals maquée d'Erbomont.

Onze partners