Beignets met bier

29/08/13 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:25

Geef je waardering

Beignets met bier

Ingrediënten

Voor 25 à 30 beignets:

  • 250 g bakmeel
  • 5 g zout
  • 2 eieren
  • 3 el druivenpitten
  • 25 cl hoog gistend bier
  • 3 à 4 eiwitten
  • 4 stevige appels
  • poedersuiker voor de afwerking

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten behalve eiwit en appels zonder klonteren in een grote kom. Dek af met een doek en laat 1 uur staan. Roer er vervolgens de geklopte eiwitten door. Snij de uitgeboorde appels in plakjes van 3 mm dik. Dompel de appelschijfjes een voor een in het beslag en bak ze op 170°C in de olie. Dep af en bestrooi met fijne poedersuiker voor u ze opdient.

Onze partners