B'stilla (taart van filodeeg met ui, eieren en gegrilde amandelen)

10/06/11 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 taart:

  • flinterdun gebakken deeg van bloem, water,
  • een snuif zout en een druppel olie (of 1 pak kant-en-klaar filodeeg)
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 5 el gevogeltebouillon
  • 1 el suiker
  • 4 el gegrilde en geplette amandelen
  • een snuifje verse gember
  • witte peper
  • 2 pijpjes kaneel
  • saffraan
  • 3 el fijngehakte ui
  • een mespuntje korianderpoeder
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • het vlees van 2 gaargekookte duiven

Bereidingswijze

Maak roerei met de 4 eieren en bak ze in wat geklaarde boter. Meng er de gevogeltebouillon en de kruiden onder. Roer er als laatste het fijngehakt vlees van twee gaargekookte duiven onder. Laat even rusten. Maak ondertussen het deeg (of gebruik kant-en-klaar filodeeg). Meng de ingrediÃ"nten en bak van het deeg flinterdunne pannenkoeken in wat olie in een pan met antikleeflaag. Schik enkele lagen pannenkoeken op de bodem van een bakplaat. Verdeel daarop enkele eetlepels van de vulling en dek af met enkele laagjes deeg. Ga zo verder tot de taart een hoogte heeft van 6 tot 8 cm en sluit af met 3 tot 4 plakken deeg. Bak de taart gedurende 10 à 15 minuten in een oven van 180° C en laat nadien afkoelen. Bestrooi royaal met poedersuiker en kaneelpoeder.

Onze partners