B’stilla (taart van filodeeg met ui, eieren en gegrilde amandelen)
Voor 1 taart:
Voor 1 taart:
flinterdun gebakken deeg van bloem, water,
een snuif zout en een druppel olie (of 1 pak kant-en-klaar filodeeg)
poedersuiker
kaneelpoeder
Voor de vulling:
4 eieren
5 el gevogeltebouillon
1 el suiker
4 el gegrilde en geplette amandelen
een snuifje verse gember
witte peper
2 pijpjes kaneel
saffraan
3 el fijngehakte ui
een mespuntje korianderpoeder
2 el fijngehakte platte peterselie
het vlees van 2 gaargekookte duiven
Maak roerei met de 4 eieren en bak ze in wat geklaarde boter. Meng er de gevogeltebouillon en de kruiden onder. Roer er als laatste het fijngehakt vlees van twee gaargekookte duiven onder. Laat even rusten. Maak ondertussen het deeg (of gebruik kant-en-klaar filodeeg). Meng de ingrediÔnten en bak van het deeg flinterdunne pannenkoeken in wat olie in een pan met antikleeflaag. Schik enkele lagen pannenkoeken op de bodem van een bakplaat. Verdeel daarop enkele eetlepels van de vulling en dek af met enkele laagjes deeg. Ga zo verder tot de taart een hoogte heeft van 6 tot 8 cm en sluit af met 3 tot 4 plakken deeg. Bak de taart gedurende 10 à 15 minuten in een oven van 180° C en laat nadien afkoelen. Bestrooi royaal met poedersuiker en kaneelpoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier