Appelsoep met kaneel en verse munt

10/06/11 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Geef je waardering

Appelsoep met kaneel en verse munt

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg appelen
  • 8 dl water
  • 500 g suiker
  • 2 staafjes kaneel
  • 20 munttakjes
  • 1 scheutje citroensap

Bereidingswijze

Schil de appelen, snij ze in tweeën (zie foto) en ontpit ze. Breng het water met de suiker aan de kook, samen met de kaneel. Voeg de appelen toe en laat ze 7 à 8 minuten garen zonder te koken: de appelen moeten knapperig blijven. Giet alles over in een grote schotel. Laat afkoelen, voeg de munt en het citroensap toe wanneer de vloeistof bijna koud is. Overdek de schotel met vershoudfolie en laat de soep minstens twee uur trekken in de koelkast voordat u ze serveert.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners