Aperitieflepels met picanha en chimchurri

29/11/17 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:28

Aperitieflepels met picanha en chimchurri

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 à 3 takjes koriander
  • 2 takjes peterselie
  • 4 à 5 takjes tijm
  • 1 takje salie
  • 1 lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 1/2 tl korianderzaadjes
  • 1/2 tl peperkorrels
  • 2 el wijnazijn
  • 4 à 5 el olijfolie
  • 1 scheut citroensap
  • 300 g picanha (staartstuk van rund)

Bereiding

  1. Spoel de koriander, de peterselie, de tijm en de salie en zwier droog. Hak de blaadjes fijn. Maak de lente-ui schoon en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was, halveer en ontpit de rode chilipeper, snij in blokjes. Was de tomaten en snij in vieren, ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Kneus de korianderzaadjes en de peperkorrels met een vijzel en stamper. Meng met de fijngehakte kruiden, de lente-ui, de knoflook,de chilipeper, de tomatenblokjes, de wijnazijn en 2 of 3 el olijfolie. Breng op smaak met het citroensap en zout. Zet de chimichurri 1 uur koel weg of liever nog een nacht.
  3. Haal het staartstuk 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Wrijf in met grof zout en bak 15 à 20 minuten op een warme ingeoliede grill (onder deksel en niet te dichtbij het vuur). Haal de picanha van de grill en laat enkele minuten rusten alvorens te kruiden met peper en in hapklare stukjes te versnijden.
  4. Meng de picanha met de chimichurri en serveer op aperitieflepels.

Onze partners