Aardbeischuimpjes

09/06/11 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

Geef je waardering

Aardbeischuimpjes

© © Jean-Pierre Gabriël

Ingrediënten

Voor 10:

Meringue met aardbei:

  • 200 g aardbeipuree
  • sap van 1 citroen
  • 25 g eiwit in droge vorm
  • 200 g griesmeelsuiker
  • 200 g poedersuiker

Crème brûlée met basilicum:

  • 100 g melk
  • 250 g slagroom
  • 50 eigeel
  • 10 g suiker
  • basilicumblaadjes

Koekje:

  • fijne pasta (cappellini)
  • gekleurde suiker (griesmeelsuiker en vloeibare voedingskleurstof)

Versiering:

  • aardbeien (van Wépion)
  • pure alcohol

Bereidingswijze

Meringue met aardbei: mix de puree en het sap met de eiwitten. Klop stijf en voeg dan beetje bij beetje de griesmeelsuiker toe. Spatel ten slotte de poedersuiker erdoor. Spuit de schuimpjes op bakpapier met een spuitzak. Bak in de oven op 100°C gedurende 1 uur.

Crème brûlée met basilicum: verhit alle ingrediënten op 85°C om een crème anglaise te maken. Laat koud worden. Giet het mengsel in kommetjes en zet 15 minuten in een warmwaterbad.

Voor het koekje: bevochtig de dunne pasta met wat koud water en rol in gekleurde suiker. Zet 5 minuten in de oven op 200°C.

Afwerking: leg op een bord de in stukjes gesneden aardbeien, de meringue met aardbei en de crème brûlée met basilicum, waarop een fijn laagje bruine suiker is gestrooid. Giet er wat alcohol over en flambeer. Leg er een koekje op.

Onze partners