Aardappelkoekjes met gerookte zalm

28/11/17 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:07

Aardappelkoekjes met gerookte zalm

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 el bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat
  • koolzaadolie
  • 200 g plattekaas
  • 4 cl room
  • 250 g gerookte zalm in sneetjes
  • waterkers voor de afwerking

Bereiding

  1. Schil en rasp de aardappelen, knijp er het vocht uit. Meng met de bloem en de eierdooier. Kruid met de nootmuskaat en zout. Vorm er koekjes van 10 cm diameter van.
  2. Verhit de koolzaadolie in een braadpan en bak de aardappelkoekjes goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Roer de plattekaas en de room door elkaar. Kruid met peper en zout. Lepel op de aardappelkoekjes en schik er de gerookte zalm op. Werk af met waterkers, kruid met een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Onze partners