Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes

10/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Aardappelgnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 prei
  • 1 el olijfolie
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 25 pijnboompitten
  • 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham)
  • 500 g aardappelgnocchi
  • enkele plukjes marjolein
  • 50 g Gorgonzola Piccante

Voor de gorgonzolasaus:

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 250 g mascarpone
  • 200 g Gorgonzola Dolce
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Was de prei en snij in plakjes. Fruit deze in de olijfolie. Hou apart. Blancheer de erwtjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken en hou apart. Rooster de pijnboompitten. Bak de prosciutto krokant in een droge pan.

Maak de saus: fruit de knoflook in de boter. Voeg de kippenbouillon en mascarpone toe. Laat kort inkoken. Roer er de Gorgonzola Dolce onder. Haal van het vuur en kruid naar smaak.

Kook de gnocchi in gezouten water, laat goed uitlekken en schep onder de saus. Voeg de prei en erwtjes toe, verdeel over 4 borden. Werk af met de pijnboompitten, de krokante prosciutto, wat marjoleinplukjes en de Gorgonzola Piccante.

Lees meer over:

Onze partners