Leonidas opent eigen cafés

03/04/13 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Bron: Knack Weekend

De Belgische pralinemaker Leonidas plant dit jaar nog de start van drie cafés. Naast België, krijgen ook Nederland en Frankrijk een eigen exemplaar.

Leonidas opent eigen cafés

België, Nederland en Frankrijk zijn binnenkort elk een café rijker. Althans dat is toch de bedoeling van de Belgische chocolatier Leonidas. De keten plant de lancering van drie flagshipstores mét degustatiesalon, waar naast chocolade, ook drank en gebak verkocht zal worden. Het concept zal vergelijkbaar zijn met de Amerikaanse koffieketen Starbucks.

Daarmee wil de keten vooral zorgen voor een stabielere inkomstenstroom. "Vandaag komt 55 procent van onze inkomsten uit amper drie maanden: de eindejaarsperiode en de weken voor Pasen. We zijn dus enorm seizoensgebonden en willen dat veranderen", aldus CEO Robert Torck aan De Tijd.

Locatie

Het concept moet duidelijk onderscheiden worden van de reeds bestaande Leonidas-cafés. Deze werden immers opgestart door zelfstandigen, waardoor een duidelijke Leonidas-stempel ontbreekt. "Ze vormen daarentegen wel het bewijs dat het concept werkt."

Waar de cafés precies zullen gevestigd worden, is nog niet bekend. Al geeft Torck wel prijs dat toplocaties absoluut noodzakelijk zullen zijn. (ADC)

Onze partners