Lamsnavarin met zilveruien en rammenas

06/05/15 om 18:53 - Bijgewerkt om 19:00

Lamsnavarin met zilveruien en rammenas

Lamsnavarin met zilveruien en rammenas © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 kg lamsvlees (bij voorkeur van de bout, of anders van de schouder)

boter

2 l bruine fond

een 20-tal verse zilveruien (gepeld)

1 grote rammenas (geschild en in dobbelstenen gesneden van 1 cm)

4 fijngehakte knoflooktenen

zwarte peper en zout

1 kleine rammenas

verse peterselie

verse kroketten of aardappelpuree

Snij het lamsvlees in stukken van 2 cm groot. Bak ze langs alle kanten goed aan in boter. Blus met de fond en voeg de zilveruien, de rammenas en de knoflook toe. Kruid licht met zwarte peper en zout. Laat op laag vuur gedurende 1,5 uur gaar stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt.

Maak ondertussen de gedroogde rammenas. Snij een 20-tal flinterdunne plakken van de rammenas en droog gedurende 30 min. in een oven van 100 °C met de ovendeur op een kier. De plakken rammenas zullen nog half zo groot zijn.

Serveer de lamsnavarin in diepe borden. Werk af met de gedroogde rammenas en fijngehakte verse peterselie. Serveer met verse kroketten of aardappelpuree.

Tijd: 2 uur

Moeilijk: 2

Onze partners