Het perfecte eindejaarsfeest volgens… Sandra Slawinski (Leeks and High Heels)

Pastinaak-, gruyere- en tijmgratin © Leeks and High Heels

Als dochter van sterrenchef Willy Slawinski is het moeilijk om niet enthousiast te zijn over lekker eten. Die passie schemert dan ook door in alles wat Sandra doet op haar blog Leeks and High Heels. Dit jaar serveert ze een sharing dinner: alles op tafel en smullen maar!

Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Iedereen geniet, maar helpt ook mee met afruimen en wijn inschenken.

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Veel glitter en glamour! Een mooie, met veel kaarsen gedekte feesttafel en iedereen in een leuke outfit. Het mag wel eens blinken!

Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Sandra Slawinski (Leeks and High Heels)
© Leeks and High Heels

Geen warme wijn, yuk, die ruik je al van ver op kerstmarkten en is dikwijls veel te zoet.

Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?)

Stress en koken komt nooit goed en het is toch feest, dus ik maak het mij vooral niet te moeilijk en plan. Ik plan echt alles, begin daarmee een week voor het etentje. Dan zet ik de tafel al, bestel ik ingrediënten en drank online en haal af of laat leveren wat kan. Ik snijd alles al de dag voordien, zodat alles in de koelkast klaarstaat om te beginnen koken. Ik heb mijn recepten altijd bij de hand en herlees alles eerst nog eens goed voor te beginnen met koken. Nadien leg ik alle nodige ingrediënten per gerecht samen op het aanrecht om zo niks te vergeten.

Heb je een vaste feesttraditie?

Mijn mama en ik staan samen altijd in de keuken en traditie wil dat we na een paar uur voorbereiding dorst krijgen. We kraken dan alvast een flesje champagne in de keuken en smullen van blini’s met caviaar en room. Nadien vliegen we er terug in.

Het perfecte eindejaarsfeest volgens... Sandra Slawinski (Leeks and High Heels)
© Leeks and High Heels

Sandra’s feestmenu


Drie cocktails om te serveren op Kerstmis

Ragout van Hertenvlees

Pastinaak-, gruyere- en tijmgratin

Pompoengnocchi

Ook leuk: bekijk zeker ook Sandra’s tafelinspiratie en concrete tips om een overgetelijke decoratie te voorzien!


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content