Café Latte

05/02/16 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:33

Parijs maakt plaats voor koffiebars. Geen snelle, gehaaste 'petit noir'Benodigdheden meer maar zorgvuldig door barista's bereide koffies, zoals de heerlijke, geliefde Latte.

Café Latte

© iStockphoto

Geef je waardering

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • 150 ml melk
  • 8 gr gemalen koffie

Maak een sterke espresso met een Italiaans koffiezetapparaat. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur. Klop de melk terwijl deze nog op het vuur staat zodat er een schuimlaag wordt gevormd. Je kunt hier ook een elektrische mixer gebruiken. Giet de koffie langzaam en een beetje schuin in een mok of een groot glas. Zet het melkschuim opzij en giet de warme melk bij de koffie. Eindig met het melkschuim voorzichtig op de koffie te plaatsen.

Tip van de expert (Aleaume, Café Lomi): Kies voor de beste Latte voor koffie met fruitige aroma's, zoals Yirgacheffe uit Ethiopië. De melk brengt deze smaken goed naar voor.

Bron: Hotel.Info

Lees meer over:

Onze partners