'Als de kwaliteit mij niet aanstaat, komt het mijn keuken niet binnen'

13/04/17 om 11:13 - Bijgewerkt op 14/04/17 om 16:33

De keuken van het Leuvense ziekenhuis Gasthuisberg won in maart de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van Gault&Millau, de Franse gastronomiegids. Weekend.be mocht een kijkje gaan nemen en aan de levende lijve ondervinden hoe (goed) ze daar werkelijk bezig zijn.

1600 liter soep, 350 kilogram aardappelen, 10.000 maaltijden over de toog en 52 personeelsleden die dit klaarspelen. Met deze indrukwekkende cijfers schudt Eddy De Filette, afdelingshoofd van de keuken in Gasthuisberg in Leuven, me om 7 uur 's morgens onmiddellijk wakker. Terwijl het overgrote deel van de stad nog de slapers uit zijn ogen wast, is de staf op de centrale productie-eenheid al druk in de weer. Vandaag volg ik het reilen en zeilen in de grootkeuken van het UZ Leuven. De dag begint hier doorgaans om 4 uur, maar omdat we je je nachtrust gunnen, kan je starten om 7 uur, klonk het in de bevestigingsmail van de facilitaire stafdienst. Het is maar hoe je het bekijkt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners