De spatest: Carbon Sense in Genk

Wij gingen op zoek naar de hartelijkste ontvangst, het mooiste kader en de beste massage.

Door Trui Moerkerke en Sofie Albrecht

Op de bovenste verdieping van het Genkse designhotel Carbon ligt Carbon Sense. Het designgehalte trok ons aan en stelde de verwachtingen meteen hoog.

Een kort belsignaal kondigt onze komst aan, maar niemand komt eropaf. We installeren ons in de zithoek en kijken recht in de stockruimte, waar duidelijk werken aan de gang zijn. Een dame komt af op enkele rumoerige bezoekers en is verbaasd als ze me ziet zitten. “Ik dacht dat het werkmannen waren, we hebben wat technische problemen”, legt ze uit terwijl ze me naar de kleedkamer brengt. Dat kan gebeuren, maar met de deur dicht hoeven we daar niet op te zien.

De kleedkamers zijn gescheiden, ruim, proper en modern. De demaquillageproducten die er liggen en het bakje tampons in het damestoilet getuigen van aandacht voor detail. In elke locker liggen slippers en een badjas klaar, handdoeken zijn overal te vinden. Je kunt zelf kiezen of je het saunagedeelte naakt bezoekt of in badpak.
Het centrum bestaat uit een lange witte ruimte met grote ramen die uitzicht geven op een terras en de omliggende flatgebouwen. Er zijn hoeken gemaakt met relaxzetels, voetbaden, en een eetplek.

Hoewel de grote witte tegels genadeloos zijn voor elk vuiltje, wordt hier duidelijk regelmatig gepoetst. Dure designtegels en kranen geven een moderne, stijlvolle indruk, net als de mozaïekwanden in het badhuis. Een andere blikvanger daar is de belevingsdouche. De opties: een tropische regen, lenteregen of zeemist, telkens met aangepaste klank-, licht- en geureffecten. Ook de andere douches zijn mooi, ruim en voorzien van shampoo, scrubzout en douchegel. De twee sauna’s zijn aan de kleine kant maar hebben een glazen wand, waardoor je je toch niet opgesloten voelt. De hamam bestaat uit een grote ruimte om te wassen, de stoomcabine zelf is amper twee vierkante meter, waar ik met mijn 1 meter 70 net languit kan liggen. Nog een kwartiertje rusten op de verwarmde waterbedden in de donkere snoozeruimte voor het tijd is voor mijn massage. Gok ik, want nergens hangt een klok. Op de aromawellnessmassage valt niets aan te merken: die vindt plaats in een ruime, mooie kamer en gebeurt met verwarmde olie en klassieke technieken. Het aroma-aspect ontdek ik pas wanneer mijn gelaat wordt gemasseerd: de olie blijkt geparfumeerd.

Ik besluit nog even iets te eten voor ik vertrek. Hoewel ik de enige klant in de eethoek ben, duurt het even voor mijn bestelling wordt opgenomen. Op mijn erwtensoep moet ik nog veel langer wachten. Na een twintigtal minuten vertelt men me dat de kaart is veranderd. Aspergesoep dan maar. Die is lekker, komt met knapperig brood en stukjes vis en grijze garnaaltjes.

Kader: ***
Massage: **
Prijs-kwaliteitverhouding: * (*)

Besluit: een mooi kader is de basis van de betere spa, maar een attente service is dat evenzeer. Dit uitstapje kostte ons 118 euro (35 euro badhuis, 75 euro voor 50 minuten wellnessmassage, 8 euro soep). Een prijzig bezoek dat onze verwachtingen niet helemaal inloste.

Carbon Sense, Europalaan 38, 3600 Genk, www.carbonsense.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content