4 DIGESTIEF: Appel-kaneel-steranijs

© Diane Hendrikx

Bij dit drankje stel ik me voor dat je het drinkt voor een knisperend haardvuur. De warme kruiden zijn ideaal om de maaltijd af te sluiten. Door de toevoeging van het brood krijg je een iets dikker en romiger sap. Als je een brood hebt met een mooie donkerbruine korst geeft dat nog een extra gebrand aroma aan de drank. De zuurdesem doet de fermentatie ook sneller opstarten.

Ingrediënten

75 cl appelsap (vers of op fles)

1/4 zuurdesembrood in stukken gesneden

2 kaneelstokjes

2 steranijs

1 tl bruine suiker of Luikse siroop.

Meng alle ingrediënten en laat vijf dagen fermenteren in een gesloten bokaal. Roer elke dag even met een houten lepel. Filter de aromaten eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamer-temperatuur staan zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content