Kunst kopen was nog nooit zo makkelijk

© artlead
artlead

artlead.net is een online platform waar je kwalitatieve kunst kan leren kennen en kan kopen. Kunst van museumwaardige kunstenaars voor ieders budget – daar gaat het over.

Thomas Caron is de oprichter van artlead.net en werkte vroeger als curator bij S.M.A.K., het stedelijk museum voor actuele kunst in Gent. ‘Tentoonstellingen maken is fantastisch, maar ik merk dat bij veel mensen nog het idee leeft dat een tentoonstelling bezoeken niets voor hen is, dat kunst iets exclusief is. En als mensen al moeilijk een tentoonstelling bezoeken, dan is zelf kunst kopen helemaal ondenkbaar. En dat is bijzonder jammer. Dat wil ik met dit online platform veranderen, want ik ben er echt van overtuigd dat een leven met kunst voor iedereen is weggelegd’.

Mensen zijn wel geïnteresseerd in kunst, maar vinden vaak niet gemakkelijk de weg er naartoe. De kunstwereld kan namelijk soms wat ontoegankelijk lijken. Bovendien zijn veel mensen er van overtuigd dat kunst een aardige hap uit je budget kost – wat zeker niet altijd het geval is.

Thomas Caron, oprichter van artlead.net.
Thomas Caron, oprichter van artlead.net.© Diego Franssens

artlead.net is een online gids die voor veel mensen een eerste kennismaking met het kopen van kunst is. De site werkt samen met partners uit heel Europa: dit zijn kunstenaars, musea, galerijen en uitgeverijen. ‘Het is belangrijk dat op artlead.net een eerste selectie gebeurd,’ zegt Caron. ‘Er wordt veel kunst gemaakt, en lang niet alles zal de tand des tijds doorstaan. Via artlead.net wil ik de knowhow en het netwerk dat ik als curator bij S.M.A.K. opbouwde delen met een breed publiek.’ De selectie kunstwerken die Thomas Caron samenbrengt, kan je op artlead.net heel gemakkelijk doorzoeken – op prijs (je vindt al een kunstwerk vanaf 100 euro), kunstenaar, stijl of zelf kleur. Welk werk je ook kiest, je bent zeker van de kwaliteit.

artlead.net werkt samen met een veertigtal Europese partners, waaronder de Belgische kunstinstellingen Museum M van Leuven, WIELS, S.M.A.K. en Museum Dhondt-Dhaenens.
artlead.net werkt samen met een veertigtal Europese partners, waaronder de Belgische kunstinstellingen Museum M van Leuven, WIELS, S.M.A.K. en Museum Dhondt-Dhaenens.

‘Toegankelijkheid is heel belangrijk voor ons,’ gaat Caron verder, ‘dus we kiezen er voor om bij elk werk op onze site heel wat achtergrond te geven over zowel het kunstwerk als over de kunstenaar’. Daarnaast kan je bij artlead.net terecht voor persoonlijk advies, en lees je in hun online journal over alles wat er in het kunstenlandschap te ontdekken valt.

Ook betrouwbaarheid draagt artlead.net hoog in het vaandel: alle werken op de website zijn authtieke kunstwerken, en dus getekend door de kunstenaar. Bovendien ben je zeker dat de online betalingen veilig verloopt, en wordt elk werk verzekerd per koerier verstuurd, zodat het veilig tot bij jouw voordeur geraakt.

Benieuwd hoe jouw interieur er zou uitzien met een echte Rinus Van de Velde aan jouw muren? Grasduin hier door de collectie van artlead.net, schrijf je hier in op hun nieuwsbrief en begin vandaag nog met jouw persoonlijke kunstcollectie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content