Tips & tricks voor een terras met een urban look

Zomerkriebels! Nu de zon al geregeld komt piepen, is het hoog tijd om je terras summerproof te maken. Hieronder lees je enkele handige tips & tricks om een nonchalante sfeer te creëren, urban look inclusief!

DIY met houten paletten

Tegenwoordig moet niet alles überchique en duur zijn. Authenticiteit en originaliteit zijn veel belangrijker, ook op je terras. Wat dacht je van een urban look? Je kan die creëren door onder meer hippe zitbanken in elkaar te timmeren met houten paletten. De robuuste look van het hout werk je af met zachte kussens in natuurlijke tinten. Om het extra gezellig te maken, mogen ook theelichtjes niet ontbreken. Voorzie daarnaast in dekentjes met natuurlijke tinten. Niets is gezelliger dan ’s avonds laat bijkletsen onder een fleeceke.

Groen, groener, groenst

Bij een urban terras hoort – hoe kan het ook anders – veel groen. Kies voor volumineuze planten die je terras mooi opvullen of hangplanten die een exotische sfeer creëren. Je kan gerust ook met plantenbakken op wieltjes werken, zo kan je de planten af en toe eens een andere plek geven. Wie eigen fruit en kruiden wil kweken om in cocktails te verwerken, kan opnieuw met houten paletten aan de slag. Timmer de achterzijde van de paletten dicht, vul ze met aarde, doe de zaadjes erin en fingers crossed!

Keep it cool

Niets is vervelender dan constant naar de koelkast te moeten lopen. Een handige DIY-tip: vul een plantenbak met ijsblokken en water om je flessen koel te houden. Dat is niet alleen praktisch, het oogt ook veel hipper dan de zoveelste kille koelbox.

Tips & tricks voor een terras met een urban look

Drinks and food

Helemaal klaar met de make-over van jouw terras? Dan is het tijd om te genieten van jouw persoonlijke groene oase onder het drinken van een verfrissende cider. Dit licht-alcoholische drankje is namelijk gemaakt op basis van appels, let’s keep it green ;). TIP: Strongbow Apple Ciders heeft naast de klassieke appel, ook ciders met vlierbloesem en rode vruchten. Zeker de moeite waard om uit te testen met vrienden!

Bij lekkere drankjes horen natuurlijk ook verrukkelijke hapjes. En ook hier is de regel: less is more. Het is niet de bedoeling dat je de hele tijd in de keuken staat, wel dat je samen met je vrienden van de apero geniet. Hieronder lees je drie originele receptjes die eenvoudig te maken zijn en waarmee je zeker zult scoren.

Huisgemaakte nachos (perfect bij Strongbow Elderflower)

Ingrediënten: 250 gram maïsbloem, 200 gram gewone witte bloem, 20 cl water, 1 ei, 10 gram rozemarijn (gehakt)

Bereidingswijze:

1. Alles mengen en laten rusten in de ijskast

2. Dun uitrollen met een deegrol tussen 2 bakpapieren

3. Bovenste papier wegnemen en in driehoekjes snijden

4. Losmaken en frituren op 170 graden

5. Afdrogen op een keukenrol en zouten

Spiesje van mango en roze garnalen in tempura (ideaal bij Strongbow Gold Apple)

Ingrediënten: 1 mango, 6 roze garnalen, 75 gram spuitwater, 50 gram tempurabloem

Bereidingswijze:

1. Snijd de mango in flinterdunne schijfjes

2. Rol de roze garnaal in een half sneetje mango

3. Steek een viertal van de rolletjes op een brochette

4. Leng de tempurabloem aan met spuitwater terwijl je roert

5. Lepel het deel op de brochettes en frituur

Sushi van watermeloen

Ingrediënten: 100 gram watermeloen (vruchtvlees zonder schil), 20 cl sojasaus, 2 norivellen

Bereidingswijze:

1. Snijd de watermeloen in een rechthoek van 10 bij 2 cm en laat 10 minuten marineren in de sojasaus

2. Bevochtig een norivel met een penseel met sojasaus

3. Rol de watermeloen in een norivel

4. Snijd in drie gelijke delen

Dessertje: Zelfgemaakte fruit-chocoladereep

Voor de zoetbekken onder je vrienden kan je ook in een eenvoudig maar zeer lekker dessertje voorzien. Smelt een reep melkchocolade in een pan, bestrooi met goji-bessen, veenbessen en frambozen en wacht tot alles is afgekoeld: et voilà! Dit recept ziet eruit alsof het rechtstreeks van een banketbakker komt, maar het is echt makkelijk om thuis te maken.

TIP: Het oog wil ook wat. Serveer daarom je hapjes op een ruw houten bord. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een urban look en lekkernijen die perfect samengaan bij cider? Volg dan Strongbow op Pinterest. Homeparty? Oh, yes!

Op zoek naar lekkere coctailreceptjes en toffe hotspots voor deze zomer? Lees dan zeker de andere artikels in dit dossier!