Coming Home bij Tim Boury

Tim Boury aan de Vienna-tafel

Het gaat snel voor topchef Tim Boury. Acht jaar geleden opende hij, samen met zijn vrouw Inge, Boury Restaurant in Roeselare. Een jaar later klopte Michelin aan de deur voor een eerste ster en in 2014 bekroonde Gault&Millau de man tot Jonge Topchef van Vlaanderen. Drie jaar later krijgt hij de koningskroon van Chef van het Jaar. Alsof dat nog niet genoeg was, klopte Michelin vorig jaar weer aan zijn deur voor een tweede ster. Er wordt lekker gegeten ten huize Boury. Vanuit het restaurant met de lift naar boven en we zitten bij Tim en Inge op de Brisbane sofa uit de Expo collectie van Recor Home. Thuiskomen, hoe zit dat nu wanneer je boven je werk woont?

“Boven de zaak wonen heeft zo zijn voordelen,’ lacht Boury, “wij hoeven de lift maar in te stappen om twee verdiepingen hoger in ons woongedeelte binnen te komen. Maar toch is er een andere sfeer. Ondanks dat we in hetzelfde pand wonen en werken, hebben wij toch een gevoel van thuiskomen.” Een apart gevoel is het ook, want thuis hebben ze geen echte keuken.

Proper thuiskomen

“Koken doen we beneden … als je zo een professionele keuken ter beschikking hebt, is de keuze snel gemaakt. De producten staan er, ik heb er alles wat ik nodig heb. Ik maak alles beneden, daarna gaat alles op de trolley naar boven, in de lift.” Elke dag op restaurant. “Na het eten gaat alles weer de andere kant uit, want afwassen doen we ook niet.” Thuis hebben ze enkel een combi-microgolfoven om soms snel iets op te warmen voor de kinderen, een kleine koelkast en een vaatwassertje. “Ontbijten doen we natuurlijk gewoon hier.”

Coming Home bij Tim Boury

Thuiskomen is voor Boury heel eenvoudig, hij lacht wanneer hij het vertelt. “Gewoon wat relaxen in de zetel, iets drinken, de krant doornemen. Geen televisie, want daar valt weinig interessants te zien.” Boury houdt niet van rommel en verkiest een net en strak interieur. “Als contrast met de hectische werkdag, kom ik ’s avonds graag thuis in een ordelijk huis, het moet clean zijn, de kussens strak op de zetels. Een rustige omgeving geeft ook rust in mijn hoofd.”

De Expo collectie is Boury dan ook op het lijf geschreven. “Net zoals Recor Home hoogkwalitatieve meubels maakt, streven wij er met ons restaurant naar om het beste eindresultaat te behalen.” Boury werkt keihard om kwaliteit te leveren en hij ziet diezelfde passie bij Recor Home wanneer ze een nieuwe collectie ontwerpen. “Dat kan je inderdaad vergelijken. Het gaat over hard werken, samen met andere mensen, om steeds opnieuw die perfectie na te streven.”

Net zoals Recor Home hoogkwalitatieve meubels maakt, streven wij er met ons restaurant naar om het beste eindresultaat te behalen.

De Boury’s hebben een modern interieur, rechte lijnen in combinatie met warme toetsen. “Dat strakke van de Expo collectie past hier helemaal.” Kraakwit geschilderde muren, een houten parketvloer, kaders met foto’s van het gezin, kunstwerken, kaarsen … en twee plastic schaapjes op kunstgras onderaan een lichtkoker die door het dak het salon verlicht, een tikkeltje avant-garde, een tikkeltje Expo-concept. “Dat zijn kleine details die het leuk maken,” vertelt Boury. De inrichting van de zaak en het huis doet Boury’s vrouw. Om het kantoorwerk niet te vergeten. “Zij speelt korter op de bal dan ik. Bij mij duurt het soms te lang eer ik op een mail antwoord.”

Tim Boury in de Dubai-zetel
Tim Boury in de Dubai-zetel

Vakantie nemen

Op vakantie zoeken ze in de eerste plaats niet naar een plek om thuis te komen. “De kinderen zijn nog klein, dus zoeken we vooral toffe hotelletjes waar zij kunnen spelen, waar er een Kids Club is, waar ze wat begeleid worden en ze vriendjes kunnen maken. We zien onze kinderen gedurende het jaar, maar we hebben niet veel tijd om er mee te spelen. Tijdens de vakanties proberen we dat goed te maken. (lacht).”

Vakantiebestemmingen worden dan wel in functie van de kinderen gekozen. Er moet natuurlijk ook goed gegeten worden. “Als we naar Parijs gaan voor Disneyland, is het zeker ook om daarna lekker te gaan eten in het centrum.” En soms zijn het gewoon ‘eetvakanties’. “Dan kiezen we plekken, puur om te gaan eten, om zoveel mogelijk restaurants te bezoeken – verschillende stijlen, nieuwe dingen, … – om inspiratie op te doen.” En dan heeft hij het niet alleen over wat er op hun bord komt. Die sterren verdien je niet zomaar. “Het gaat ook over de inrichting, over hoe ze serveren, hoe ze omgaan met de gasten, … Je leert heel veel bij door ergens anders te gaan eten.”

Coming Home bij Tim Boury

Tijd maken

“Een toekomstvisie? In eerste instantie voor een constante bezetting in het restaurant zorgen, maar ook zorgen voor een constante is ons leven. Een vast ritme met tijd voor de kinderen, om naast het professionele ook het gezin goed op de rails te houden.” Als hij wil, kan meester-kok Boury non-stop werken. “Het is niet moeilijk om al mijn weekends vol te plannen met meer werk, maar het is nog belangrijker om tijd te maken, om te leven eigenlijk. Dat is de visie. Mijn vrouw en ik werken heel graag – en professioneel zullen we blijven doorgaan, we gaan niet minderen – maar je moet ook doseren om tijd met familie en vrienden door te brengen. De goede verhouding zoeken.”

Lees hier wat ’thuiskomen’ betekent voor de andere ambassadeurs en ontdek het verhaal achter de collecties van Recor Home.

www.recorhome.com