Culinair Culinair De zero-wastekeuken van sterrenrestaurant Neon: ‘Denk twee keer na voor je iets weggooit’ Michelin noemt hun restaurant Neon een voorbeeld, maar voor chef Nils Proost en maître Annelies Tersago is hun aanpak een evidentie. Met hun zaak in Lier trekken ze volop de groene kaart met een zero-wastekeuken, wat hun in een klap een groene én rode Michelinster opleverde. ‘In onze keuken hangt de tekst "waste is just an opinion", als reminder voor het keukenteam.'
De betere boter: zo maak je 'black salt' van broodkorsten zoals restaurant Neon In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Elke dag hebben we brood over. Omdat we dat niet verloren willen laten gaan, creëerden we een miso …
Verloren brood voor gevorderden: zo maak je smoutebollen van sandwichresten In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Als onze patissier Loic na het weekend sandwiches overhad, verraste hij zijn kinderen altijd met "smoutebollen" gemaakt van …
Zero-waste koken zoals restaurant Neon: bloemkoolhapje van blad tot steel In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Van bloemkool zijn alle delen eetbaar, van de nerven tot de stam. Meestal worden de buitenste bladeren er …
Culinair Culinair Slechts één vrouwelijke sterrenchef en een staande ovatie voor Peter Goossens: dit was Michelin 2024 Met negen nieuwe sterrenrestaurants en twee nieuwe tweesterrenzaken bekroonde Michelin in 2024 opnieuw het gastronomische toptalent in België (en Luxemburg). Ook Knack Weekend was uitgenodigd en trok naar de ceremonie in Antwerpen. 'Er zijn vandaag misschien minder vrouwen geëerd, maar dat wil niet zeggen dat we er niet zijn.'
Culinair Culinair Opnieuw twee Belgische namen bij beste groenterestaurants ter wereld Voor het tweede jaar op rij voert het Nederlandse restaurant De Nieuwe Winkel van chef Emile van der Staak de Top 10 van de We’re Smart Awards aan. Het Gentse restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed prijkt ook dit jaar op de vierde plaats van de beste groenterestaurants in de wereld.
Review | Culinair Review | Culinair Neon in Lier: het beste van de Nordic cuisine in een voormalige refter