Culinair Culinair Chef Laurence Haegeman zet schouders onder Try vegan: ‘Je kunt eindeloos creatief zijn met groenten’ De maand november staat in teken van de plantaardige keuken. BE Vegan hoopt met de campagne Try Vegan mensen te inspireren een maand lang (wat vaker) plantaardig op het menu te zetten. Topchefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman hebben voor de gelegenheid samen een gastronomisch vegan menu in elkaar gebokst.
Culinair Culinair Try Vegan daagt je uit om in november plantaardig te eten: ontdek 4 gastronomische vegan recepten ter inspiratie 1 november vieren we World Vegan Day, meteen ook het startschot van Try Vegan. Deze challenge daagt iedereen uit om tussen 1 en 30 november zoveel mogelijk vegan te eten. Chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman zetten hun schouders onder het initiatief en delen vier heerlijke, plantaardige gerechten.
Culinair Culinair Vegan en veggie op de kaart: 20 Antwerpse restaurants breiden uit met plantaardige opties Voor veggies en vegans is gaan dineren soms een uitdaging. Met het project ‘Een boon voor A’ wil Mosquito In The Room daar verandering in brengen. De organisatie begeleidt bedrijven, overheden en ondernemingen naar een duurzamere toekomst. Dankzij het initiatief hebben twintig traditionele horecazaken uit het Antwerpse ondertussen plantaardige opties toegevoegd aan hun standaardmenu’s.
Culinair Culinair 9 keer veggie: De favoriete vegetarische recepten van Belgische chefs Zin om wat vaker vegetarisch te koken? Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Van plantaardige ‘Corn Ribs’ tot wok met aubergine en champignon. Laat het smaken.
Culinair Culinair Gnocchi met spinazie, boerenkool en hazelnoten: Victor Avonds deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: chef Victor Avonds.
Culinair Culinair Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.
Culinair Culinair Waarom de sluiting van Noma niet geheel onverwacht komt: 'Redzepi heeft het aan zichzelf te danken' Noma, het beste restaurant ter wereld, is aan zijn laatste jaar toe. Chef Bart de Pooter, die in december zijn tweesterrenzaak de Pastorale sloot, begrijpt waarom. 'Redzepi is op zijn limieten gebotst.'