Culinair Culinair Van fermentatieworkshop tot duurzaam bier: hapklare culinaire nieuwtjes Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Culinair Culinair Wat is gremolata en welke kookboeken zijn recent verschenen? De laatste foodnieuwtjes opgelijst Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Culinair Culinair Rauw, in een lekkere curry of frisse cocktail: maak kennis met tamarinde We serveren je de lekkerste nieuwigheden en trends. Deze week: alles over tamarinde.
Shiitake ramen met snelle dashi Ramen hoort met dashi, maar eerlijk: die traditionele Japanse basisbouillon vergt wat tijd en ingrediënten die je niet altijd in huis hebt en soms is dat gewoon een gedoetje. Deze shiitake ramen met snelle dashi is de smokkelversie.
Torta d'amore dolce Een Napolitaanse bruidstaart - omdat elke dag een feest kan zijn tijdens het aardbeienseizoen.
Recepten Recepten Witlof met kaas in een grillig jasje Kataifideeg koop je bij Griekse en Turkse winkels. Je vindt het deeg in de vriezer en kunt het, eenmaal ontdooid, nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Pak het dan wel goed in zodat het niet uitdroogt. Het is gemaakt van tarwemeel en ragfijn gesneden. Het kan zowel voor hartige als voor zoete gerechten gebruikt worden.
Recepten Recepten Gort, pompoen en paddenstoelen met een dressing van kruiden en crème fraîche Dit is een aardse, smakelijke en voedzame salade vol prachtige texturen en vroege herfstsmaken. Parelgort is bijzonder aangezien het nooit echt overgaar kan worden zoals rijst. Het behoudt zijn smakelijke bite, die perfect samengaat met de boterachtige, zoete geroosterde pompoen en de malse paddenstoelen. De dressing is gemaakt met veel dille, een kruid dat goed samengaat met champignons en graan.