Eén verpakking zonnecrème, die moet dienen voor het ganse gezin, is uit de tijd. Mannen, kinderen, gevoelige types en glamour girls hebben hun eigen producten, op maat gesneden van hun persoonlijke voorkeuren.

1. Tas Boogie Rock Gold (850 euro) van Celine

2. Bergasol Silhouette tanning body lotion bf 8 (16,95 euro)

3. Shiseido compact foundation bf 60 (29 euro)

4. Biotherm Sunfitness refreshing oil bf 6 spray (25,99 euro)

5. Lancôme shimmering sun body oil bf 6 (30,25 euro)

6. Galénic brume fraiche bf 8 lichaam (15,45 euro)

7. Méthode Jeanne Piaubert Huile solaire spray anti-age bf 8 (34 euro)

1. Louis Widmer 20+ waterproof (15,90 euro)

2. Bodysol kids sunspray color bf 40 (16,95 euro)

3. Roc Minesol Protect spray bf 20 (15,30 euro)

1. Zonnebril Celine (153 euro)

2. Avène spray bf 60 (16,50 euro)

3. Vichy Capital Soleil bf 60 (15,65 euro)

4. La Roche-Posay bf 60 Anthelios XL (16,20 euro)

5. Shiseido after sun intensive recovery cream face (26 euro)

1. Waterschoenen Rucanor (18 euro) bij Siësta, zwembrilletje Speedo

2. Nivea Sun waterspray bf 10 (8,49 euro)

3. Biotherm Sunfitness après soleil aquagel (28,37 euro)

4. Garnier Ambre Solaire men spray bf 20 (12,69 euro)

5. Shiseido face & body milk bf 15 (26 euro)

Glamour

Rivièra-bruin zonder er een krokodillenvel aan over te houden ? Het kan, door je met voldoende hoge factoren te beschermen (vanaf factor 15), getinte zonneproducten ( Sisley, La Roche-Posay) te gebruiken en je kleur bij te houden met zelfbruinende crèmes en terracottapoeders ( Guerlain, Lancôme, Helena Rubinstein, Shiseido). Smeren is genieten : dankzij cosmetische extra’s zoals goudglans ( Nivea, Helena Rubinstein) en afslankende ingrediënten ( Lancaster, Nivea, Bergasol) en de sensuele texturen van droge oliën (Sisley, Helena Rubinstein, Lancôme, Dior, Biotherm) en smeltend schuim (Nivea, Galénic).

Kids

Een hoedje en een T-shirt zijn de standaard zonne-uitrusting voor kleine kinderen, die onder de drie jaar zelfs best helemaal uit de zon blijven. Uitgebreid insmeren met hoge factoren (hoe hoger, hoe beter) om te voorkomen dat het kind verbrandt, is essentieel : de huid is pas volgroeid op zestien jaar. Elke zonnebrand vóór die leeftijd verhoogt de kans op huidkanker exponentieel. Er bestaan speelse producten met gekleurde texturen ( Nivea,Bodysol), zodat je duidelijk kunt zien waar je smeert.

Gevoelige huid

Een zonnebad is een beproeving voor gevoelige huid, die in ieder geval sterk reageert op irritaties. Een hoge factor beperkt zonne-erytheem, aangepaste producten bevatten verzachtende ingrediënten zoals thermaal water en zo min mogelijk irriterende stoffen als parfum en bewaarmiddelen.

Mannen

Slechts twee op de drie mannen zouden een zonneproduct gebruiken en amper 37 procent beschermt zich voor de volledige duur van het zonnebaden, volgens het merk Garnier. Nu is de gemiddelde mannenhuid wel iets dikker en kan daardoor wat beter tegen een stootje, maar dat volstaat niet. Praktische sprays en frisse, niet-vette gels maken alvast een eind aan hun afkeer van smeren en kleverige texturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content