MYTHISCHE PRODUCTEN DOORSTAAN DE TAND DES TIJDS EN VIEREN HUN VERJAARDAG MET SPECIALE UITGAVEN.

150 JAAR ROGER & GALLET

Armand Roger en Charles Gallet waren twee Franse schoonbroers die met de beruchte eau de cologne Jean Marie Farina een heus imperium wisten op te bouwen. Het merk is vooral bekend om zijn geparfumeerde zepen in mooie verpakkingen, maar heeft een heel cosmeticagamma van aangename geuren en mooi design. Om de 150 jaar te vieren brengt het limited editions uit van zijn drie bestsellers (Eau de cologne Jean Marie Farina, Bois d’Orange en Fleur d’Osmanthus 100 ml : 45 euro) in een verpakking geïnspireerd op de reisflacon waarin Napoleon zijn eau de cologne overal meenam.

Apotheek

15 JAAR LOLITA LEMPICKA

Lolita Lempicka bracht vijftien jaar geleden het gelijknamige parfum uit dat we ondertussen wel tot de klassiekers kunnen rekenen. Om die status te vieren trakteert ze haar fans op verscheidene limited editions. L’eau en Blanc (EDP 50 ml : 69 euro) bijvoorbeeld is een zacht poederige interpretatie van deze smakelijke geur.

Parfumerie

20 JAAR BIODERMA

Het dermatologische verzorgingsmerk Bioderma lanceerde zich twintig jaar geleden met een vernieuwend reinigingswater dat make-up verwijderde én de huid reinigde, een alternatief voor melk en tonic. De zachte formule van Sensibio H20 (500 ml : 19,20 euro) is nog altijd populair : elke acht seconden wordt er eentje verkocht.

Apotheek. Info : www.bioderma.com

20 JAAR NUXE HUILE PRODIGIEUSE

Twintig jaar geleden was de droge olie (20th anniversary edition vapo 100 ml : 32 euro) van Nuxe een opvallende verschijning in de apotheek. Zijn populariteit heeft hij ongetwijfeld te danken aan zijn veelzijdigheid (voedt gezicht, lichaam en haar) en zonnige geur. Na twee decennia gaat er nog altijd elke zes seconden een over de toonbank.

Apotheek en parafarmacie.

15 JAAR KORRES

Het Griekse apothekersmerk Korres staat bekend om zijn natuurlijke verzorgingsproducten, waarvan de vochtinbrengende crème Wild Rose een van de eerste was. Zijn vijftiende verjaardag viert het met een geschenkset van vier rozenproducten (26,35 euro).

Apotheek

30 JAAR ESTÉE LAUDER ADVANCED NIGHT REPAIR

Het eerste serum kwam uit de labs van Estée Lauder, dat met Advanced Night Repair (30 ml : 68,36 euro) ook meteen hyaluronzuur introduceerde. Het werd een bestseller waarvan het vandaag nog altijd zeven flacons per minuut verkoopt.

Parfumerie

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content