Taco met hoevekip en mozzarella

Taco gevuld met hoevekip en mozarella
© Getty

Deze taco, gevuld met hoevekip en mozzarella, is een recept van chef Manuel Tavares.

Voor vier personen
  • 1 krop roodlof (radicchio)
  • 1 krop eikebladsla
  • 1/2 krop fijne krulsla
  • 1/2 krop rode krulsla
  • 2 kippefilets
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 100 g pijpajuin
  • 50 g bieslook
  • 3 zongedroogde tomaten (facultatief)
  • 100 g mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • 3 eetlepels
  • aceto balsamico
  • peper en zout
  • tabasco
  • 4 tacoschelpen
Bereiding
  1. De sla en de groenten wassen, drogen en in reepjes snijden. De bieslook versnipperen.
  2. De kipfilets in de pan bakken of roken in een rookoventje. Het vlees in stukjes snijden. De mozzarella in blokjes snijden.
  3. Een vinaigrette bereiden door olijfolie, aceto balsamico, peper en zout en enkele druppels tabasco te mengen. Kip, mozzarella, groenten, salade, bieslook en vinaigrette mengen.
  4. De tacoschelpen verwarmen in een voorverwarmde oven. Vul de taco’s met de mix van hoevekip en mozzarella en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content