Taco met hoevekip en mozzarella
17-01-1995, 23:00
Bijgewerkt op: 25-02-2024, 11:31
Deze taco, gevuld met hoevekip en mozzarella, is een recept van chef Manuel Tavares.
Voor vier personen
- 1 krop roodlof (radicchio)
- 1 krop eikebladsla
- 1/2 krop fijne krulsla
- 1/2 krop rode krulsla
- 2 kippefilets
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 100 g pijpajuin
- 50 g bieslook
- 3 zongedroogde tomaten (facultatief)
- 100 g mozzarella
- 3 el olijfolie
- 3 eetlepels
- aceto balsamico
- peper en zout
- tabasco
- 4 tacoschelpen
Bereiding
- De sla en de groenten wassen, drogen en in reepjes snijden. De bieslook versnipperen.
- De kipfilets in de pan bakken of roken in een rookoventje. Het vlees in stukjes snijden. De mozzarella in blokjes snijden.
- Een vinaigrette bereiden door olijfolie, aceto balsamico, peper en zout en enkele druppels tabasco te mengen. Kip, mozzarella, groenten, salade, bieslook en vinaigrette mengen.
- De tacoschelpen verwarmen in een voorverwarmde oven. Vul de taco’s met de mix van hoevekip en mozzarella en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier