Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

MINITRIP HULL

North Sea Ferries zet tot het einde van dit jaar driedaagse minitrips naar Noord-Engeland op. Voor de goede orde moet worden vermeld dat het vertrek de eerste dag om 18 u.15 plaatsvindt en dat de aankomst in Zeebrugge de derde dag om 8 u.30 is voorzien, zodat men beide nachten aan boord van het schip doorbrengt. Wie voor het eenvoudigste arrangement kiest en de vrije dag in Hull doorbrengt, betaalt 1990 frank. Wie York, Lincoln of het winkelcentrum Meadowhall in Sheffield wil bezoeken, betaalt 2390 frank. Die prijs omvat de overtochten met overnachting op een gereserveerde slaapzetel, inclusief twee diners en ontbijten, en de bus naar Meadowhall, York of Lincoln. Wie in een hut wil overnachten, betaalt in het beste geval 290 frank per overtocht per persoon. Kinderen van 2 tot 13 jaar betalen de halve prijs.

Info : bij de reisagent of via North Sea Ferries, tel. (050) 54.34.30.

WINTERVAKANTIE

Naar goede gewoonte heeft de Sungroep haar vakantieaanbiedingen over verschillende brochures verspreid, in totaal elf. In de brochure Sunair Winterzon wordt vroege boekers in meer dan honderd hotels 5000 fr. korting per kamer gegeven of een gratis verblijf in SunParks. De aktie “kinderen gratis” wordt in 44 hotels gepromoot en omvat zowel de vlucht als het logies voor kinderen. De SunClubs bieden een all-in-formule met gratis animatie, gratis sporten en een mini-klub voor de kinderen. Een uitschieter daarin is een verblijf op Tenerife vanaf 15.840 frank (vluchten, halfpension) voor een week.

Met de goedkope dollar gaat veel aandacht naar de Sunair USA-brochure waarin een schitterende aanbieding op New York de blikvanger is. Deze winter kan men al voor 15.990 frank met American Airlines rechtstreeks naar de Big Apple (inclusief twee nachten ter plaatse in een vierpersoonskamer) vliegen. Voor elke extra nacht betaalt men slechts 765 frank. In de kerstperiode wordt voor hetzelfde pakket 22.990 frank gevraagd nog altijd voor niks. Een soortgelijk arrangement bestaat ook op San Francisco waar de basisprijs 21.990 frank bedraagt (vluchten, twee overnachtingen) en een bijkomende nacht 690 frank per persoon kost.

In de Sunair Kortbij-bladzijden knipoogt Disneyland : gedurende de maanden januari, februari en maart geldt de “Kids free”-promotie waarbij elk kind tot en met 11 jaar het volledige arrangement dat gereserveerd werd door de begeleidende volwassene gratis krijgt, van entreeticket tot bijvoorbeeld Buffalo Bill’s Wild West Show.

De Sunair Sneeuw-brochure werd 20 pagina’s dikker, met nieuwe bestemmingen als Nauders en Hochmontafon in Oostenrijk, Arolla in Zwitserland en Val di Fassa, Val di Fiemme en Madonna di Campiglio in ItaliĆ«. Wie voor een budgetvakantie kiest, kan met vier een studio in La Plagne of Val Thorens boeken en betaalt dan 2250 per persoon voor een week (afreisdata 6 en 13 janurari). Wil men geen verrassingen dan is de Club Aquarius met zijn all-in-formule ideaal. Vanaf 15.029 frank kan men al een week in de sneeuw verblijven (verblijf in volpension met gratis wijn aan tafel, een sikpas voor zes dagen, skilessen, klubanimatie, mini-klub en baby-klub vanaf 3 maanden).

Info : Sunairbrochures, bij de reisagent.

IJSLANDSE WINTER

Wie wel eens wat anders wil, kan deze winter naar IJsland waar IJsland Tours een weekprogramma heeft uitgewerkt. De deelnemers logeren in Reykjavik van waaruit verschillende exkursies (stadsrondrit, Gullfoss-waterval en de geizers, Blue Lagoon, jeepsafari door de ruige binnenlanden naar Thingvellir) worden georganizeerd. Het arrangement (vluchten, overnachtingen met ontbijt, exkursies) kost, afhankelijk van de periode en het gekozen hotel, tussen 1515 en 1995 gulden (28.785 en 37.900 frank) per persoon. Tijdens de twee vrije dagen kan men voor de fakultatieve exkursies inschrijven : een dagtocht naar de zuidkust (151 gulden/2869 fr.) en een vlucht naar Heimaey, het enige bewoonde van de Westman-eilanden waar in 1973 een spectaculaire vulkaanuitbarsting plaatsvond (225 gulden/4275 fr.). Ter plaatse is een twee uur durende rondrit per bus voorzien. Voor het eindejaar wordt een oud-en-nieuw-special samengesteld, met vertrek op zaterdag 30 december en terugkeer op dinsdag 2 januari waarvoor 965 gulden (18.335 frank) wordt aangerekend (vluchten, logies en ontbijt, feestavond met diner). Alle vermelde vluchten gaan vanuit Amsterdam.

Info : bij de reisagent of via IJsland Tours, Jan Luykenstraat 92-96, NL-1071 CT Amsterdam. tel. (00-31) 20-66.46.179.

PORTUGAL

In het artikel over Porto Santo in Weekend Knack nr. 35 werd een fout adres van de Portugese Dienst voor Toerisme vermeld. Het goede adres is : Jozef II-straat 5, bus 3, 1040 Brussel. tel. (02) 230.52.50.

PIERRE DARGE

New York met Sunair : 15.990 frank voor vluchten en twee overnachtingen.

North Sea Ferries : twee nachten varen in halfpension voor 1990 frank.

Partner Content