Verblijf Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met touroperator ‘Pegase’. Hotel Mykonos Theoxenia *****’, behorend tot de internationale groep ‘Design hotels’, vindt u terug in de nieuwe Pegase-zomerbrochure. Het combineert de traditionele bouwstijl van de Cycladen met een interieur in sixties-stijl en heeft een unieke ligging, direct aan zee en in het centrum van Hora. De voorbije winter werd er een club met fitness, massage en wellnessbehandelingen aan toegevoegd. Theoxenia is ook befaamd voor zijn gourmet mediterrane keuken. Een weekverblijf in hotel Mykonos Theoxenia kan vanaf 864 euro per persoon op basis van kamer met ontbijt (in een tweepersoonskamer tuinzijde). Info : bij de reisagent en www.pegase.be

Ligging Mykonos ligt te midden van de Egeïsche Zee, op 150 kilometer ten oosten van Athene. Het is het kleinste eiland van de Cycladen, met een oppervlakte van 90 km2.

Tips Hora, de hoofdplaats van Mykonos is een shoppingparadijs. Specialiteiten : juwelen, van ambachtelijke fantasie over modern design tot de grote, internationale merken. Ook de grote modemerken (Armani, Donna Karan, Prada etc.) zijn goed vertegenwoordigd, naast artisanaal borduurwerk.

Mykonos is dé ideale plek om je met een scooter of quad te verplaatsen. Ook met het openbaar vervoer kom je overal. Naast Hora zijn Ano Mera met zijn zeventiende-eeuwse klooster ‘Panagia Tourliani’, Ornos, Aghios Stefanos en Platys Gialos een bezoek waard. De talrijke stranden hebben allemaal een eigen sfeer en publiek met vaak trendy restaurants en clubs. Tot de bekendste horen Ornos (bootvriendelijk), Ai-Yannis (familiestrand), Praga (new age), Paradise (toeristisch), Super Paradise (mooiste en drukste), Elia (gay), Kalo Livadi (stijlvol trendy).

Culinair Mykonos is een belevenis. Van een simpele, maar heerlijk verse pita bij ‘Politico Cucina’ tot de Japanse keuken met trans-pacifische invloeden van ‘Nobu’, alle prijsklassen zijn vertegenwoordigd. Aanraders : ‘Katherine’s’, in een steegje parallel aan hoofdstraat Matoyannia (tel. 22890/22169) voor een mix van traditionele Griekse keuken met internationale luxe. ‘Filippis’, Matoyannia, (tel. 22890/23470) is het mooiste schaduwrijke tuinrestaurant van Mykonos, met bijzonder lekkere, maar prijzige visbereidingen. ‘Blue Ginger’, Argyraina, (tel. 22890/27602), verfijnde Chinese en Thaise keuken, mooi terras met prachtig uitzicht. ‘Apalloosa’, 11 Mavrogenous St., (tel 22890/27086), kleurrijk, etnisch, informeel, ‘Aqua Taverna’, Little Venice, (tel. 22890/26083), simpele, maar bijzonder lekkere pasta’s en aanverwante, mooi, jong volk, prachtig zicht op Little Venice bij zonsondergang.

Lectuur In de reeks ‘Athinorama’ verschijnt elk jaar de ‘Mykonos guide’ (10 euro), met trendy adresjes.

Algemene info Dienst voor toerisme Griekenland, Louizalaan 172, 1050 Brussel, 02 647 57 70, fax 02 647 51 42, gnto@skynet.be

Tekst Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content