Lene Kemps
Lene Kemps Lene Kemps is de hoofdredactrice van Knack Weekend.

ONDER REDACTIE VAN LENE KEMPS

Een fotoprint : de helft van de vrouwenfiguur van ?La Source? van Ingres, vermengd met een mannenlichaam dat van de kunstenaar zelf gedrukt op een Pleats Please-jurk. Het is waarschijnlijk het eerste perfect wasbare en draagbare kunstwerk ooit ; resultaat van een samenwerking tussen ontwerper Issey Miyake en kunstenaar Yasumasa Morimura. ?Pleats Please is een verzameling basisvormen uitgevoerd in één enkele stof. Als dusdanig zijn de Pleats-stukken een ideaal canvas, een geschikt vehikel voor andere projecten?, zegt Miyake. ?Kunst hoort niet uitsluitend in een museum thuis, maar moet hand in hand evolueren met moderne technologieën. Kunstenaars zijn altijd op zoek naar nieuwe expressievormen en wij bieden hen Pleats Please als een mogelijk middel om zich uit te drukken.? Na vier jaar Pleats Please is er dus Guest Artist Series No 1 : Yasumasa Morimura on Pleats Please, wereldwijd verspreid in een beperkte oplage van 1500 exemplaren. Gustav Bruynseraede van XSO kocht er 33. Tien daarvan wil hij veilen voor het goede doel, ten gunste van de Make-A-Wish-Foundation die droomwensen vervult van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. ?Ik vind het prachtig dat Miyake kunst aan mode koppelt?, zegt Bruynseraede. ?Na een lange scheiding wordt het tijd dat alles weer in elkaar past : kunst, cultuur, kleding, het dagelijkse leven… Alles moet opnieuw een geheel vormen. Mode moet haar plaats in het echte leven innemen.? Samen met de tien Pleats Please-stukken wordt ook de Miyake-reportage van Ronald Stoops (uit de Weekend Knack Modespecial) geveild :

vier prachtige vergrotingen van de oorspronkelijke beelden. De veilingavond wordt gepresenteerd door Kathy Lindekens en de stukken gaan onder de hamer van veilingmeester Mon Bernaerts.

XSO en Weekend Knack nodigen u uit op de Miyake-veiling, 28 november vanaf 20 uur (veiling start om 21 uur), in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Leuvenstraat 32. Inkom : 250 fr. te storten op rekeningnr : 409-6557702-61.

Betalen aan de ingang kan ook. Het geld gaat naar Make-A-Wish.

25 Weekend Knack lezers kunnen met hun partner gratis naar de veiling. Nu schrijven naar : Weekend Knack-Miyake, Louis Schmidtlaan 97, 1040 Brussel. Liefst telefoonnummer vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content