De sector van de multimedia staat nooit stil. Een greep uit de nieuwigheden van deze maand.

1. Het Belgische V2max biedt met de VL-40000 MCE (4999 euro) een lcd-tv waar een complete computer zit ingebouwd. Het toestel heeft een 40-inchscherm, een drievoudige tv-tuner én een volwaardige multimedia-pc. Deze laatste wordt aangedreven door een Pentium 4-processor, heeft een harde schijf van 250 gigabyte én een werkgeheugen van 1 gigabyte en draait op Windows XP Media Center Edition. Vooral dit laatste zorgt ervoor dat tv en computer naadloos op elkaar aansluiten, want u kunt er gemakkelijk programma’s mee opnemen of allerlei multimedia mee afspelen.

Info : www.v2max.be

2. Als u naar muziek luistert, kan het best lastig zijn om een telefoongesprek op de gsm aan te nemen. Met de hoofdtelefoons HS 200 en HS 210 mikt Logitech specifiek op mensen die hun gsm gebruiken als muziekspeler, met een draadloze Bluetoothverbinding tussen gsm en hoofdtelefoon. De HS 200 (99,99 euro) heeft vierkante oorstukken en een ingebouwde microfoon in het oorstuk, de HS 210 (129,99 euro) heeft ronde oortjes en een uitstulping voor de microfoon. Info : www.logitech.com.

3. Wie een videocamera zoekt die niet te groot is en toch goede kwaliteit biedt, kan de nieuwe Canon MVX460 (679 euro) proberen. Het ontwerp is vrij compact en gestileerd. Met 1,3 megapixels en een 20x optische zoom biedt deze camera een voor deze klasse uitstekende beeld- en zoomkwaliteit. U kunt in traditioneel 4 :3-formaat opnemen, of in breedbeeld 16 :9. Er zijn verscheidene mogelijkheden om (stilstaande) beelden uit- en in te voeren.

Info : www.canon.be.

4. Met de Pet320 (200 euro) brengt Philips een draagbare dvd-speler uit die in de palm van een hand past. Hij is nauwelijks groter dan een dvd-schijfje, met een scherm van slechts negen centimeter. Hij ondersteunt dvd-, dvd+r-, dvd+rw-schijven, kan ook muziek (in mp3, wma of gewoon formaat) afspelen en foto’s in jpeg-formaat laten zien. Het geluid kan langs de ingebouwde stereoluidsprekers of via hoofdtelefoons beluisterd worden. De batterij gaat maximum 2,5 uur mee, maar in de doos zitten ook een oplader en autoadapter. Info : www.philips.be.

5. Met de nieuwe EasyNote V (1499 euro) heeft Packard Bell een draagbare computer die bijna alles kan wat ook met een gewone krachtige multimedia- computer kan. Zijn motor is een nieuwe dualcoreprocessor van Intel, die eigenlijk twee processors heeft. Hiermee belooft hij zowel sterkere prestaties als een grotere zuinigheid. Een sterke grafische kaart, een harde schijf van 160 gigabyte en 2 gigabyte werkgeheugen staan op hetzelfde niveau. Een groot scherm, digitale tv-tuner, stereoluidsprekers met subwoofer en dvi-i-video-uitgang maken er een veelzijdig multimediatoestel van.

Info : www.packardbell.be.

6. Trainen met een gps-systeem ? Met zijn GH-601 boort het Taiwanese Globalsat een nieuw segment aan : de sport. Het toestel bevat een ingebouwde SiRF Star III-chip die een goede ontvangst en grotere nauwkeurigheid garandeert, ook als u bijvoorbeeld in een bos loopt of fietst. Als puur navigatietoestel kunt u het niet gebruiken, maar u kunt wel punten markeren en ze zo terugvinden. Met bijgeleverde software kunt u de trainingen op de computer opvolgen. Info : www.globalsat.tw.com.

Bruno Koninckx

Partner Content