Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

Het is feest bij Eurostar en daar zijn vele redenen voor. De hogesnelheidstrein die Brussel met Londen verbindt, haalde onlangs op het 74 kilometer lange, verbeterde traject in Groot-Brittannië het Britse snelheidsrecord neer met een topsnelheid van 334,7 km/uur. Voor de gewone reiziger betekent dat een tijdwinst van twintig minuten, zodat hij nu twee uur en twintig minuten na zijn vertrek uit Brussel in de Britse hoofdstad aankomt.

Designer Philippe Starck paste de lounges in de Eurostar-stations van Londen, Parijs en Brussel aan, hij vond dat ze vrolijker moeten ogen dan alle bestaande voorbeelden. Ook de treinen krijgen vanaf volgend jaar een opknapbeurt, Starck zorgt voor de verlichting, het geluid en het praktische comfort. Vooral de First Premium, zeg maar de super eerste klasse, moet een wereldwijde trendsetter worden. Nog belangrijker is dat de tweede klasse comfortabeler zal uitvallen dan de huidige eerste klasse, terwijl de maaltijden gezonder en lekkerder worden. Niet min voor een service waarvan 97 procent van de zeven miljoen gebruikers twee jaar geleden al tevreden was.

Dat die upgrading niet duur hoeft uit te vallen, bewijzen de promotietarieven : wie een beetje uitkijkt, kan voor veertig euro al naar Londen, enkele reis ( zie ook : www.eurostar.com). En alsof dat nog niet volstaat, biedt Eurostar twee duo’s een gratis retour met de Eurostar eerste klasse aan met daarbovenop een nacht in het prestigieuze SavoyHotel. Daarvoor hoeft u alleen de onderstaande vraag correct te beantwoorden en geluk te hebben bij de trekking.

Het Savoy Hotel is sinds de opening in 1889 een begrip, niet alleen als ultieme uiting van luxe, maar ook omwille van zijn gastronomische traditie die door niemand minder dan de legendarische AugusteEscoffier werd ingezet. Tegenwoordig telt het hotel 263 airconditioned kamers in traditionele of art-decostijl en 19 deluxeriversuites. Sommige kamers kijken uit over de Theems en de gasten die er verblijven, genieten er van een uitzicht zoals Monet dat schilderde toen hij er zelf te gast was. Het hotel ligt op tien minuten van het eindstation van de Eurostar en op wandelafstand van de voornaamste theaters. Wie niet wint, betaalt er voor een kamer vanaf 179 pond (Info : +44 20 7950 5492 of www.the-savoy.com).

Vraag : De naam van het Londense eindstation van de Eurostar is die van een plaats waar een beroemde veldslag werd uitgevochten. Over welke naam gaat het ?

Antwoorden vóór 31 augustus op gele briefkaart aan Weekend Knack, Eurostar-Savoy, t.a.v. Martine De Koker, BMC, Raketstraat 50 (bus 3), 1130 Haren-Brussel.

pierre darge

Partner Content