Gegrilde zoete aardappels met champignons

Zoete aardappels hoeven niet zo lang te worden gegrild als gewone aardappels.
4 porties | 1 uur
grilltijd 45 min. (50/50)
4 zoete aardappels
150 g kleine champignons
4 lente-uitjes
eventueel 1 tl sumak
200 g zure room
zout en peper
Gril de zoete aardappels rondom op directe warmte afgewisseld met indirecte warmte in 30-35 minuten (ca. 200°C). Test met een prikker of ze echt zacht zijn.
Halveer de champignons. Snijd de lente-ui in ringetjes. Bak de aardappels en de helft van de champignons en de helft van de ui in boter in een pan boven directe warmte gedurende 5 Ã 10 minuten. Roer af en toe en voeg zout en peper toe en eventueel wat sumak.
Serveer de aardappels heel, zoals gepofte aardappels, of in halfjes met de gebakken paddenstoelen, zure room en de rest van de ui.
Tip: meng gebakken boerenkool met blauwe kaas en een klein beetje roomkaas tot een smeuïge dip als alternatief voor de champignons.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier