Gegrilde pompoen met srirachaboter

Flespompoen is heel geschikt om te grillen.
4 porties | 30 min.
grilLtijd 15 min. (50/50)
1 butternut (flespompoen)
2 el olijfolie
Het sap van 1 limoen
Zout en peper
SRIRACHABOTER:
100 g boter op kamertemperatuur
2 el sriracha (hete chilisaus)
1 tl honing
2 snufjes zout
Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Meng alle ingrediënten voor de boter.
Gril de plakken pompoen 15 Ã 20 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
Tip: strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over het gerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier